Lókiképzés Egyszerűen

Szabadidőlovaglás igényesen

A lovaglás legszebb hangjai

2017. január 19. 07:21 - patkószeg

A lovasérzés a lovas minden érzékszervét igénybe veszi - így a fülét, a hallását is. Ennek a kapcsán a két legszebb hang a zabla rágása és a prüszkölés.

A zabla rágása az elégedetten együttműködő, mondhatnánk saját ügyességére büszke ló természetes tevékenysége. Maga a rágás szabadon, vagy kapicánban végzett munka során is megfigyelhető, azonban ha zabla is van a ló szájában, akkor hallható is. A zabla rágása az együttműködés legszebb jele. A zabla rágása nem tévesztendő a zabla csikorgatásával, vagy a csattogtatással - ezek az idegesség, a feszültség jelei.

Az izmok lazítása, azaz a külső elengedtetés "csiszolása" a lovas mindennapos feladata, ugyanúgy, mint ahogyan az izmok nyújtása minden más sportban a napi teendők közé tartozik. A prüszkölés az elengedettség, pontosabban a törzsizmok ellazításának jele. Keméry Pál ezt az elengedtetés harmadik fokozatához kapcsolja.

Szóval mindenki hegyezze a fülét lovaglás közben is! Az alábbi videóban prüszkölés hallattszik, hogy otthon, a számítógép mellett is élvezkedhessetek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lokikepzesegyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr9712137459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása