Lókiképzés Egyszerűen

Szabadidőlovaglás igényesen

Lószeretet

2018. május 14. 09:17 - patkószeg

A lókiképzés elméletének ismerete megkerülhetetlen az idomítás során. De ez messzemenően nem jelenti azt, hogy szerényebb képzettségű, viszonylag kevés tapasztalattal rendelkező lovas ne juthatna akár egészen messze lova képzésében. Ugyanis minden kiképzési elvet felülír a szeretet - a ló szeretete.

Hasonló a helyzet az első gyerekét nevelő édesanyához. Kevés a tapasztalata, sok helyről kap tanácsot, olvas, de minden nevelési helyzetre mégsem lehetséges felkészülni. Mi biztosítja akkor arról az édesanyát, hogy végül jólnevelt lesz gyereke? A szeretete! A szeretet minden elvet felülír, az esetleges hibákat, félreértéseket jótékonyan betakarja, felülírja.

A ló képzése során hallgassatok ezért szívetekre. Szeretettel, jósággal nagyon sokra lehet vinni!

Utóirat:

A szeretetet persze nem kifelé kell mutatni és a szeretetnek a ló és lovas kapcsolatának minden pillanatára ki kell, terjednie. A teljesítmény, a versenyeredmények hajszolása, a lovasok hivalkodási vágya gyakran megengedhetetlen eszközök és módszerek használatára sarkallja a lovasokat és bár munka előtt és után tényleg fennáll a szeretetkapcsolat, de munka közben - akár külső, edzői préselésre - a szeretet a sutba kerül. Ez még akkor sem szeretet, ha lócsókolgatós facebook fotókkal próbáljuk mindezt kompenzálni. El kell fogadni, hogy a ló kiképzésének haladása jóval lassabb, mint amit a környezet sugall. Ha valami nem sikerül, azt kell mérlegelni, hogy az a ló képességén, vagy szándékán múlik. Ha a képességén (nem kellően ügyes, ismeretlen helyzettel áll szemben, nem érti lovasának kérését, stb.), akkor nagyfokú megértésre, empátiára van szükség!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lokikepzesegyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr8713921520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása