Lókiképzés Egyszerűen

Szabadidőlovaglás igényesen

Kengyelhossz

2017. január 10. 07:57 - patkószeg

De hogyan is kell helyesen megválasztani a kengyelhosszt? A lovasnak a nyereg legmélyebb pontjára kell ülnie. Majd a lábát a kengyelből kivéve a térdét a térdtámasz megfelelő pontjára kell helyeznie. Ezután a térd helyzetét fenntartva a bokáját addig kell hátrahúznia, hogy az a csípője ajá kerüljön. Ehhez a lábhelyzethez kell beállítani a kengyelt, mert ekkor van egyensúlyban az ülés.

Mindez persze nem biztos, hogy sikerülhet, mert a lovas testarányainak és a nyereg különböző méreteinek passzolniuk kell. Ha nem talál kényelmes helyzetet a lovas, akkor nyerget kell cserélni. Az, hogy jó-e a nyereg nem a márkától függ. Azért mert az egyik lovasnak jó a nyereg, nem biztos hogy a másiknak is az. A jó nyeregre mindenkinak magának kell rátalálni. A jó nyeregben könnyű jól ülni, a rosszban lehetetlen. A nem megfelelő nyeregben a talp a csípő vonalától előre mozdul, előre kívánkozik. Ilyenkor a problémát nem lehet megoldani a térd helyzetének feladásával, a térdtámaszról való elmozdításával. A jó nyeregben magától kerül helyére a lovas lába - a térd a térdtámaszra, a boka a csípő alá...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lokikepzesegyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr912114785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása