Lókiképzés Egyszerűen

Szabadidőlovaglás igényesen

A lókiképzés végülis egyszerű!

2018. május 03. 21:57 - patkószeg

A lókiképzés végülis egyszerű: ha valami nem tetszik, vagy valamit változtatni akar a kiképző, akkor nyomás alá kell helyezni a lovat. Ha a ló erre a kiképző szádéka szerint reagál, akkor engedni kell, azaz a lovasnak fesztelenné kell válnia. Ez a ló nevelésének útja.

A lókiképzés mégis nehéz, mert egyrészről nehéz fesztelenül ülni a lovon, azt igen sokat (élethosszig) kell gyakorolni, másrészről, hogy mit lehet a ló részéről jó teljesítménynek elfogadni az adott helyzetben, ahhoz komoly élettapasztalatra, mondhatnám bölcsességre van szükég. A lókiképzés ezért nem pusztán technikai kérdés, hosszú, hosszú évek tapasztalata az, ami képessé teszi a kiképzőt a villámgyors mérlegelésre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lokikepzesegyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr7313888328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása