Lókiképzés Egyszerűen

Szabadidőlovaglás igényesen

Lovagolj hosszú száron!

2017. február 28. 07:22 - patkószeg

Amikor George Morris, aki negyven éven át volt oktatója az amerikai élvonalbeli lovasok nagy részének, szóval amikor George Morris megkezdte magyarországi kurzusát, az első öt perc után megállította az osztályt, megállította a munkát és azt mondta, hogy ameddig a lovasok nem tudnak mindhárom jármódban odadobott száron lovagolni, addig ő semmit sem tud tanítani nekik.

Hát igen! Az odadobott száron, vagy hosszú száron való lovaglás, mondhatnám a ló szájának abajgatása nélküli lovaglás képessége megkerülhetetlen előfeltétele a lókiképzésnek. Lóra ülve a lovas megváltoztatja a ló súlypontját, a lónak szinte újra kell járni tanulnia. Erre csak teljes nyakszabadság mellett képes. Ha a lovas ezt nem engedi, akkor csak a testi és lelki feszessége, illetve ellenállást kaphat lovától. Az extra alapadottság, a puccos mozgás persze mindezt részben eltakarhatja, de a becsületes önvizsgálat számára nyilvánvaló, hogy ilyen esetben harmóniáról, ló és lovas közti összhangról szó sem lehet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lokikepzesegyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr3512300039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halász Péter lovas edző · https://www.facebook.com/tudatoslovas/ 2017.02.28. 12:26:48

Persze! A hosszú szár megnyugtatja a lovat. A hosszú szár lehetőséget biztosít a lónak, hogy saját maga találja meg az egyensúlyát a lovassal a hátán. A hosszú szár segít a lónak megtalálni a finom támaszkodást a zablán. A hosszú szár megengedi a lónak, hogy kinyújtsa a nyakát. A hosszú szár segít a lónak az elengedettségben. A hosszú szár fejleszti a lovas egyensúlyérzékét, a független ülést, a független kezet. A hosszú szár fejleszti a finom kommunikációt a lóval. A hosszú szár fejleszti a lovas érzést. A hosszú szár tanítja a lovast, hogy bízzon a lovában. A hosszú szár jó...
süti beállítások módosítása